Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Reiki για τα θύματα εγκεφαλικού επεισοδίου

Reiki για τα θύματα εγκεφαλικού επεισοδίου

Reiki για τα θύματα εγκεφαλικού επεισοδίου

Θα μπορούσε το Reiki να βοηθήσει τα θύματα του εγκεφαλικού επεισοδίου;

Στατιστικά εγκεφαλικών

«Κάθε χρόνο, 15 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από εγκεφαλικό επεισόδιο. Περίπου έξι εκατομμύρια πεθαίνουν και άλλα πέντε εκατομμύρια μένουν μόνιμα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η δεύτερη κύρια αιτία αναπηρίας μετά από άνοια. Η αναπηρία μπορεί να περιλαμβάνει απώλεια όρασης και / ή ομιλία, παράλυση και σύγχυση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η δεύτερη αιτία θανάτου άνω των 60 ετών και η πέμπτη κύρια αιτία θανάτου σε άτομα ηλικίας 15 έως 59 ετών », σύμφωνα με την World Heart Federation.

Προσθέτοντας το Reiki στη διαδικασία αποκατάστασης της αποπληξίας

Όταν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο δεν έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο του ασθενούς, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες άλλες επιπλοκές, όπως παράλυση, απώλεια δεξιοτήτων και μακροχρόνια αναπηρία. Μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, ο ασθενής θα χρειαστεί συχνά υπηρεσίες αποκατάστασης, όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία και άλλα, προκειμένου να ξανακερδίσουν τις χαμένες ικανότητες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αποκατάστασης, η προσθήκη του Reiki στο θεραπευτική αγωγή, μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα των ασθενών και να προσφέρει διάφορα άλλα οφέλη.
Reiki

Πώς μπορεί να βοηθήσει το Reiki;

Το Reiki μπορεί να φανεί είναι χρήσιμο, με διάφορους τρόπους. Μερικά από τα πιθανά οφέλη από τις θεραπείες Reiki για ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο περιλαμβάνουν:

Μειωμένο Άγχος και στρες

Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή. Μετά από αυτό το τρομακτικό γεγονός, οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται συγκλονισμένοι και ανήσυχοι. Όχι μόνο ανησυχούν ότι ενδέχεται να εμφανίσουν ένα άλλο εγκεφαλικό επεισόδιο στο μέλλον, αλλά επίσης αισθάνονται στρεσαρισμένοι και ανυπόμονοι καθώς αντιμετωπίζουν μήνες ή και χρόνια για να αναρρώσουν. Το Reiki μπορεί να μειώσει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, επιτρέποντας στον πελάτη να χαλαρώσει και να εστιάσει περισσότερη ενέργεια στην ανάρρωση.

Βελτιωμένη ισορροπία του νου και των συναισθημάτων

Οι ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να αισθάνονται έντονα συναισθήματα κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, τόσο ως αποτέλεσμα του τραύματος που έχουν βιώσει, όσο και οποιασδήποτε βλάβης που έγινε στο εγκάρσιο σύστημα του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του εγκεφαλικού επεισοδίου. Η λήψη τακτικών θεραπειών από το Reiki μπορεί να συμβάλει στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων του ασθενούς και στη μείωση των διακυμάνσεων της διάθεσης.

Ταχύτερη, πιο ολοκληρωμένη ανάκτηση

Το Reiki μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του πελάτη και τη φυσική του ικανότητα να αυτοθεραπευτεί. Αυτό μπορεί να επιταχύνει την αποκατάσταση του ασθενή με εγκεφαλικό επεισόδιο και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα άλλων θεραπειών, όπως η φυσική θεραπεία.

Μειωμένες αισθήσεις του πόνου

Η αποκατάσταση και η φυσική θεραπεία μπορεί να είναι επώδυνη για τους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι μύες μπορούν να γίνουν επώδυνοι και κουρασμένοι, προκαλώντας τους ασθενείς να αισθάνονται απογοήτευση. Το Reiki μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου που βιώνουν οι ασθενείς στη θεραπεία, γεγονός που οδηγεί στη βελτίωση της άνεσης του ασθενούς και στην καλύτερη συμμόρφωση με τις οδηγίες του φυσιοθεραπευτή.

Καλύτερα προφίλ ασθενών

Καθώς το Reiki αποκαθιστά τη συναισθηματική ισορροπία ενός πελάτη, μειώνει το άγχος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, οι προοπτικές του ασθενούς για το μέλλον του μπορεί επίσης να βελτιωθούν.

Είναι το Reiki ασφαλές για ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο;

Το Reiki είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που δεν περιλαμβάνει χειρισμό ιστών, εργαλεία ή πίεση στο σώμα του πελάτη. Επειδή μπορεί να γίνει μόνο με ελαφρύ άγγιγμα ή χωρίς φυσική επαφή, το Reiki θεωρείται γενικά ασφαλές για ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, ακόμα και αμέσως μετά την εμφάνιση του εγκεφαλικού επεισοδίου. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι επαγγελματίες του Reiki πιστεύουν ότι το Reiki θα είναι πιο αποτελεσματικό για τους πελάτες που έχουν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια εάν αρχίσουν τη θεραπεία το συντομότερο δυνατό μετά την εκδήλωση. Παρόλα αυτά, οι ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους πριν αρχίσουν τις θεραπείες του Reiki για να συζητήσουν εάν πρέπει ή μπορούν να συμπεριληφθούν στη θεραπευτική τους αγωγή.
egkefaliko

Ιστορίες ασθενών

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, δεν έχουν διεξαχθεί πολλές ερευνητικές μελέτες με στόχο η διερεύνηση της σχέσης μεταξύ του Reiki και της αποκατάστασης ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, πολλοί ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο που έχουν υποβληθεί σε συνεδρίες Reiki έχουν αναφέρει ότι βρήκαν τη θεραπεία χρήσιμη. Για παράδειγμα, μια ασθενής με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ανέφερε ότι μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο την άφησε να παραλύσει στην αριστερή πλευρά του σώματός της, με μια θεραπευτική συνεδρία Reiki που της χορηγήθηκε στο νοσοκομείο,  βοήθησε να μετακινήσει τα δάχτυλα στο αριστερό της χέρι για πρώτη φορά από τότε που έφτασε στο δωμάτιο της εντατικής. Ο ασθενής εντυπωσιάστηκε με τα αποτελέσματα της θεραπείας, οπότε συνέχισε τις συνεδρίες του Reiki μετά την επιστροφή στο σπίτι. Πιστεύει ότι αυτές οι συνεδρίες, μαζί με την παραδοσιακή αποκατάσταση, οδήγησαν σε πλήρη φυσική ανάκαμψη.
Μια άλλη ασθενής εγκεφαλικού ανέφερε ότι το Reiki ήταν μια χρήσιμη προσθήκη στη θεραπευτική αγωγή της ακόμα και χρόνια μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο. Πριν από την έναρξη των συνεδριών Ρέικι, ο ασθενής είχε συμμετάσχει σε πολλούς άλλους τύπους θεραπείας, αλλά δεν είχε ανακάμψει πλήρως από τα αποτελέσματα του εγκεφαλικού επεισοδίου. Αφού συμμετείχε σε λίγες μόνο συνεδρίες Reiki, η ασθενής ανέφερε ότι αισθάνθηκε πιο ισορροπημένη, ενεργοποιημένη και συντονισμένη από ό, τι είχε από τότε που συνέβη το συμβάν.

Reiki και πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων

Εκτός από το ότι βοηθά τους ασθενείς να αποκατασταθούν, το Reiki μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων μεταξύ των ατόμων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης θρόμβων αίματος. Σύμφωνα με το CDC, οι θρόμβοι αίματος που προκαλούν εγκεφαλικά επεισόδια είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν σε ασθενείς με καρδιακή νόσο, υψηλή χοληστερόλη ή διαβήτη. Επειδή το Reiki προωθεί την ικανότητα του ίδιου του σώματος να θεραπεύσει τον εαυτό του, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ορισμένων από τις καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο. Επιπλέον, καθώς η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας άλλος γνωστός συντελεστής στην ανάπτυξη των εγκεφαλικών επεισοδίων, το Reiki μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη αυτής της κατάστασης, μειώνοντας τα επίπεδα άγχους και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση του ασθενούς.

** Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στο The Reiki Times, το επίσημο περιοδικό της International Association of Reiki Professionals
Μετάφραση, επιμέλεια:
Ανδρέας Ξενάκης         
ΠΗΓΗ: http://www.whateveruwant.gr/2017/12/07/reiki-για-τα-θύματα-εγκεφαλικού-επεισοδίο/                                                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου