Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Ρέικι και καρδιαγγειακές παθήσεις

Ρέικι και καρδιαγγειακές παθήσεις
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι σήμερα η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Περίπου 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αυτές τις ασθένειες μόλις το 2012 και ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνεται κάθε παρελθόν έτος. Λόγω της σοβαρότητας αυτών των ασθενειών, είναι σημαντικό για όσους κινδυνεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις ή έχουν ήδη διαγνωσθεί με καρδιαγγειακές παθήσεις να κάνουν ό, τι μπορούν για να βελτιώσουν την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Για άτομα που ενδιαφέρονται για φυσικές, μη επεμβατικές θεραπευτικές επιλογές, το Reiki έχει αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο.

Γιατί η καρδιαγγειακή νόσος είναι τόσο σοβαρή;

Οι περισσότερες καρδιαγγειακές παθήσεις σχετίζονται με την αθηροσκλήρωση, η οποία είναι μια κατάσταση που συμβαίνει όταν η πλάκα συσσωρεύεται στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών. Εάν συσσωρευτεί αρκετή πλάκα, γίνεται δύσκολο να ρέει αίμα μέσω του αγγείου. Όταν τα μπλοκαρίσματα γίνονται σοβαρά, μπορεί να εμφανιστούν καρδιακά προσβολές και / ή εγκεφαλικά επεισόδια. Εάν είναι σοβαρές ή χωρίς θεραπεία, οι καρδιακές προσβολές μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακή ανεπάρκεια, ρήξη της καρδιάς και μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς. Παρομοίως, οι σοβαρές και / ή οι χωρίς θεραπεία διαταραχές, μπορούν να οδηγήσουν σε παράλυση, απώλεια μνήμης, πόνο και αλλαγές συμπεριφοράς. Οποιαδήποτε από αυτές τις συνθήκες έχει επίσης τη δυνατότητα να είναι θανατηφόρα.

Πώς μπορεί το Reiki να βοηθήσει τους ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο;

Το Ρέικι είναι μια μορφή θεραπείας που χρησιμοποιεί τη φυσική ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα για να διευκολύνει την θεραπεία. Όσοι ασχολούνται με θεραπείες Ρέικι επιδιώκουν να διαλύσουν τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και τις διαταραχές της ροής ενέργειας που μπορεί να συμβάλλουν σε ασθένειες και τον πόνο. Για άτομα με καρδιαγγειακή νόσο ή κίνδυνο καρδιοπάθειας, ο στόχος αυτών των θεραπειών είναι η βελτίωση της υγείας της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος, η ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την πάθηση και η βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής του ατόμου.
Όταν ένα άτομο υποβάλλεται σε θεραπεία Ρέικι, βρίσκεται σε καθιστή θέση ή σε ύπτια θέση ενώ ο ασκούμενος τοποθετεί τα χέρια του σε συγκεκριμένα σημεία. Ο ασκούμενος μπορεί να τοποθετήσει τα χέρια του ελαφρώς πάνω από τον λήπτη ή μπορεί να αγγίξει απαλά. Κατά τη διάρκεια των περισσότερων συνεδριών Reiki, ο ασκούμενος θα χρησιμοποιήσει μέχρι 15* διαφορετικές θέσεις, κάθε μία από τις οποίες θα παραμείνει για δύο έως πέντε λεπτά.

Μερικά από τα πιθανά οφέλη της θεραπείας με Ρέικι για άτομα με καρδιακές παθήσεις είναι τα εξής:

Βελτιωμένη μεταβλητότητα καρδιακού ρυθμού.
Το Reiki μπορεί να βελτιώσει τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού σε ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή.                                   Οι μελέτες έχουν συνδέσει την καλύτερη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού με μια καλύτερη πρόγνωση για τους καρδιακούς ασθενείς, καθιστώντας το, ένα πολύ επιθυμητό αποτέλεσμα του Reiki.
Βελτιωμένη διάθεση.
Το άγχος, η κατάθλιψη και άλλες αρνητικές ψυχικές καταστάσεις αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών. Το Reiki μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση των ασθενών με καρδιαγγειακό κίνδυνο ή ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών.
Μειωμένο άγχος.
Το άγχος προκαλεί αυξημένη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό, και οι δύο μπορεί να επιδεινώσουν τα καρδιακά προβλήματα. Το Reiki μπορεί να μειώσει το άγχος, προστατεύοντας έτσι την καρδιά από ζημιές.
Βελτιωμένος ύπνος.
Έρευνες έδειξαν ότι τα άτομα με κακές συνήθειες ύπνου διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Το Reiki μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ο βελτιωμένος ύπνος είναι επίσης ευεργετικός για τους ασθενείς που έχουν ήδη διαγνωσθεί με καρδιακό πρόβλημα.
Μείωση των αισθήσεων του πόνου.
Τα άτομα με καρδιακή νόσο, καθώς και όσοι έχουν ήδη υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή, μπορεί να αισθάνονται πόνο λόγω της κατάστασής τους. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες Reiki συχνά αναφέρουν μείωση των αισθήσεων του πόνου. Έτσι, το Reiki μπορεί να είναι ευεργετικό για τους καρδιακούς ασθενείς για αυτόν τον λόγο.

Έρευνα για το Ρέικι και την καρδιακή νόσο

Οι ερευνητές έχουν εξετάσει την επίδραση του Reiki σε ασθενείς με ποικίλες διαφορετικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων. Μερικές από τις μελέτες που έχουν διερευνήσει τη σχέση μεταξύ του Reiki και αυτού του όρου περιλαμβάνουν:
Η μελέτη του Yale για τους ασθενείς με Reiki και καρδιακή προσβολή
Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Yale επεδίωκε να προσδιορίσει εάν οι θεραπείες του Reiki ήταν επωφελείς για τους ασθενείς που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή τρεις ημέρες πριν. Η μελέτη χώρισε τους ασθενείς σε τρεις ομάδες: μια ομάδα που ξεκουραζόταν ήσυχα, μια δεύτερη ομάδα που άκουγε τη μουσική διαλογισμού και μια τρίτη ομάδα που υποβλήθηκε σε θεραπεία Ρέικι. Η ομάδα που υποβλήθηκε σε θεραπεία Reiki παρουσίασε τη μεγαλύτερη μεταβολή της μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού των τριών ομάδων. Τα μέλη της ομάδας Reiki παρουσίασαν επίσης μια πιο σημαντική βελτίωση στην ψυχική κατάσταση από ότι τα μέλη των άλλων δύο ομάδων της μελέτης. Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι το Reiki μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία θεραπείας και να βελτιώσει την πρόγνωση του ασθενούς μετά από καρδιακή προσβολή.
Μια ανασκόπηση των μελετών Reiki που περιλαμ βάνει τον πόνο και το άγχος
Το 2014, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ αποφάσισαν να αναθεωρήσουν προηγούμενες μελέτες που διεξήχθησαν για να αξιολογήσουν την επίδραση των θεραπειών Reiki στον πόνο και το άγχος. Οι ερευνητές εξέτασαν συνολικά επτά μελέτες και διαπίστωσαν ότι η πλειονότητα των μελετών έδειξε στατιστικά σημαντική βελτίωση τόσο στον πόνο όσο και στο άγχος μεταξύ των ασθενών που είχαν συμμετάσχει σε συνεδρίες θεραπείας με Ρέικι. Ωστόσο, οι ερευνητές ανέφεραν επίσης ότι θα πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες σχετικά με αυτό το θέμα.

Ξεκινώντας Θεραπείες Ρέικι

Εάν έχετε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων ή εάν διαθέτετε έναν ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων, η προσθήκη του Reiki στη θεραπεία σας ή στην προληπτική θεραπεία μπορεί να είναι επωφελής. Η έρευνα υποστηρίζει την ικανότητα του Reiki να βελτιώνει τους παράγοντες που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς, καθώς και τα δυσάρεστα συμπτώματα που εμφανίζονται μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο. Επιπλέον, επειδή το Reiki είναι μια μη επεμβατική θεραπευτική επιλογή, ο κίνδυνος επιπλοκών και παρενεργειών από αυτόν τον τύπο θεραπείας είναι εξαιρετικά χαμηλός.
** Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στο The Reiki Times, το επίσημο περιοδικό της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Reiki.
*Σημείωση:
Οι 15 διαφορετικές θέσεις, αναφέρονται ως αντιμετώπιση με τον δυτικό τρόπο θεραπείας Ρέικι
** Εάν αντιμετωπίζετε καρδιαγγειακές παθήσεις ή γνωρίζετε κάποιον που προσπαθεί να βοηθηθεί και σας ενδιαφέρει, το πρώτο βήμα είναι να μάθετε περισσότερα για το Ρέικι . Επικοινωνήστε μαζί μου για να ενημερωθείτε, ή να κλείσετε ραντεβού για συνεδρία.

Μετάφραση, επιμέλεια:
Ανδρέας Ξενάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου