Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Toshihiro Eguchi

Toshihiro Eguchi 
Copyright © 2003 James Deacon 
[11 Απριλίου 1873 - 10 Ιουνίου 1946] 


"Μας λένε ότι ο Toshihiro Eguchi, ένας φίλος του Usui-Sensei, πέρασε αρκετούς μήνες δουλεύοντας και μελετώντας μαζί του, στα τέλη του 1920 / αρχές του 1921. 

Το 1923, λέγεται ότι ο Eguchi επέστρεψε στο προπονητικό κέντρο του Usui-Sensei για να εξασκήσει το δικό του θεραπευτικό σύστημα te-no-hira («παλάμη του χεριού»), που προφανώς ενσωμάτωσε στοιχεία από τις διδασκαλίες του Usui-Sensei. 

Το σύστημα του Eguchi είχε προφανώς θρησκευτικές αποχρώσεις - χρησιμοποιεί διαλογισμό / προσευχή που βασίζεται στην θεραπεία και περιελάμβανε μια μορφή τελετής αγιασμού που ο Eguchi είχε μάθει από ένα φίλο που ονομαζόταν Tenko Nishida [ιδρυτής της κοινότητας Ittoen]. 

Ο Usui-Sensei, φαίνεται, ότι ένιωθε κάπως άβολα με την προσέγγιση του Eguchi, αλλά τελικά του επέτρεψε να διδάξει στο κέντρο, μια δύο φορές σε εβδομαδιαία βάση. 

Του επετράπη να εκτελεί την τελετή αγιασμού, αλλά προφανώς δεν του επέτρεψε να ψάλλει μια προσευχή ενός στοιχείου γνωστού ως Komyo KIGAN. 

Ο Eguchi προχώρησε, για να ιδρύσει τη δική του σχολή: 
την "Eguchi Te-no-hira Ryoji Kenkyukai" (Palm Healing Research Association- Ομοσπονδία Έρευνας Θεραπείας της Παλάμης) το 1928 και δίδαξε το θεραπευτικό του σύστημα στα μέλη της κοινότητας Ittoen Tenko Nishida στο 1929. 

Το 1930 δημοσίευσε το : Te-no-hira Ryoji Nyumon (Μια Εισαγωγή στη Θεραπεία με τις Παλάμες) και αργότερα, το 1954 το : Te-no-hira Ryoji Wo Kataru (Μια ιστορία θεραπείας, με τις παλάμες των χεριών)".

Πηγή: http://www.aetw.org/reiki_eguchi.htm

Μετάφραση: Ανδρέας Ξενάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου