ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ ΤΟΥ USUI SENSEI, Ιδρυτή του Reiho (Reiki Ryoho)
Η εσωτερική επίτευξη, μετά την συγκομιδή των καρπών πειθαρχημένης μελέτης και εκπαίδευσης, ονομάζεται <<Toku>> και ότι προσφέρεται στους άλλους, αφού ανοίξει ο δρόμος της διδασκαλίας και της λύτρωσης, ονομάζεται <<Koh>>. Μόνο με υψηλές αξίες και μεγάλες αρετές μπορεί να γίνει κανείς σπουδαίος θεμελιωτής δάσκαλος. Οι ευφυείς και λαμπροί άντρες των περασμένων εποχών ή οι ιδρυτές των νέων διδασκαλιών, υπήρξαν όλοι τέτοιοι. Ο Usui Sensei συγκαταλέγεται ανάμεσά τους. Ο Sensei πρόσφατα θεμελίωσε τη μέθοδο που βασίζεται στο Reiki του σύμπαντος, για την βελτίωση νου και σώματος. Ακούγοντας τη φήμη του παντού, οι άνθρωποι, συνωστίζονταν αναζητώντας τις διδασκαλίες και τις θεραπείες του. Ω !!! Πόσο δημοφιλής είναι.
Ο Sensei, κατά κόσμο γνωστός με το όνομα << Mikao>>, και επίσης με το όνομα (ψευδώνυμο) <<Gyohan>> κατάγεται από το Taniai-mura (χωριό) Yamagata-gun (επαρχία), Gifu-Ken (νόμος). Είναι απόγονος του Chiba Tsunetane. Ο πατέρας του ονομαζόταν Taneuji, και συνήθως τον αποκαλούσαν Uzaemon. Η μητέρα του καταγόταν από την οικογένεια Kawai.
O Sensei γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου, το 1ο έτος Keio (1865 μ.Χ.) Από τα νιάτα του ακόμη είχε ξεπεράσει τους συνομήλικους του στην εργατικότητα και την επιμέλεια. Όταν μεγάλωσε, επισκέφθηκε την Ευρώπη και την Αμερική και σπούδασε στην Κίνα. Παρά τη θέλησή του να πετύχει στη ζωή, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και συνάντησε μεγάλες δυσκολίες. Παρά τις δυσκολίες όμως δεν έπαψε ποτέ να είναι πρόθυμος να εκπαιδεύει τον εαυτό του ακόμη πιο πολύ χωρίς ποτέ να χάνει το κουράγιο του και να το βάζει κάτω.
Μια μέρα ανέβηκε στο όρος Kurama και μετά από 21 μέρες σκληρής πειθαρχίας χωρίς τροφή, ξαφνικά ένοιωσε Το Μεγάλο Reiki επάνω από το κεφάλι του, φωτίστηκε και συνέλαβε το Reiki Ryoho . Μετά το δοκίμασε στον εαυτό του και στα μέλη της οικογενείας του. Η αποτελεσματικότητα ήταν άμεση. Ο Sensei σκέφτηκε ότι είναι πολύ προτιμότερο να το προσφέρει ανοιχτά στον κόσμο, και να μοιρασθεί τα οφέλη του, παρά να το κρατήσει αποκλειστικά και μόνο για την οικογένεια και τους συγγενείς του, προωθώντας μόνο τη δική τους ευημερία.
Τον Απρίλιο του 11ου έτους Taisho (1922 μ.Χ) εγκαταστάθηκε στο Harajuku, Aoyama,Tokyo, και ίδρυσε το Gakkai για να διδάξει Reiki Ryoho και να κάνει θεραπείες.
Τα παπούτσια των επισκεπτών που κατέφθαναν από όλα τα μέρη, κοντά ή μακριά, πλημμύριζαν την είσοδο του κτιρίου.
Τον Σεπτέμβριο του 12ου έτους (1923 μ.Χ.) έγινε καταστροφικός σεισμός και ξέσπασε φωτιά. Παντού ακούγονταν τα βογκητά και ο πόνος των τραυματισμένων ανθρώπων. Ο Sensei από έλεος προς αυτούς, ξεκινούσε κάθε πρωί και πήγαινε παντού στην πόλη, θεραπεύοντας και διασώζοντας αμέτρητους ανθρώπους. Αυτό είναι μια σύντομη μόνο αναφορά για τις δράσεις που ανέλαβε για να προσφέρει ανακούφιση σε εκείνο το έκτακτο περιστατικό.
Αργότερα, καθώς το Dojo ήταν πια πολύ μικρό, τον Φεβρουάριο του 14ου έτους (1925 μ.Χ.), χτίστηκε σύμφωνα με την μαντεία, το νέο κτίριο στο προάστιο Nogano. Χάρη στη μεγάλη φήμη του και την εκτίμηση που έτρεφαν προς αυτόν, πολλοί άνθρωποι από διάφορες περιοχές, επιθυμούσαν να τον προσκαλέσουν στον τόπο τους. Ο Sensei αποδεχόμενος τις προσκλήσεις , ταξίδεψε στο Kure, και μετά στην Hiroshima, και την Sanga, φθάνοντας μέχρι το Fukuyama. Απροσδόκητα, αρρώστησε και πέθανε εκεί. Ήταν 9 Μαρτίου του 15ου έτους Taisho (1926 μ.Χ.), σε ηλικία 62 χρονών.
Η σύζυγος του ήταν η Suzuki, την οποία αποκαλούσε Sadako. Γέννησε ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Το αγόρι ονομαζόταν Fuji και τα κατάφερε στη ζωή. Ο Sensei ήταν ευγενικός και ταπεινόφρων και ποτέ δεν συμπεριφερόταν επιδεικτικά. Η σωματική του διάπλαση ήταν επιβλητική και δυνατή. Ένα ευχάριστο χαμόγελο φώτιζε πάντα το πρόσωπό του. Είχε γενναία καρδιά, ήταν ανεκτικός και πολύ σώφρων σε κάθε εργασία που αναλάμβανε. Ήταν οξυδερκής από τη φύση του και αγαπούσε πολύ την ανάγνωση βιβλίων.
Μελετούσε κείμενα ιστορίας και ιατρικής, βουδιστικές γραφές, φιλοσοφία, και είχε μεγάλη πείρα στην ψυχολογία, τον Ταοϊσμό, και ακόμη στην τέχνη της μαντείας, την ψαλμωδία και την φυσιογνωμική. Πιθανόν το καλλιτεχνικό και επιστημονικό υπόβαθρο του Sensei να έθρεψε την καλλιέργεια και την πειθαρχία του και είναι εμφανές ότι αυτές αποτέλεσαν τα κλειδιά για τη δημιουργία του Reiho (Reiki Ryoho). .
Το Reiho δίνει έμφαση όχι μόνο στη θεραπεία των ασθενειών, αλλά και στην απόλαυση της ευημερίας στη ζωή, καθώς διορθώνει τον νου και επαναφέρει την υγεία στο σώμα χρησιμοποιώντας την έμφυτη θεραπευτική ικανότητα. Επομένως, πριν τη διδασκαλία, θα πρέπει να διαβάζεται ευλαβικά το Ikun (νουθεσία) του Αυτοκράτορα Meiji και να ψέλνονται οι Πέντε Αρχές για να παραμένουν στον νου πρωί και βράδυ.
Η πρώτη που διαβάζουμε είναι «Σήμερα μην οργίζεσαι», η δεύτερη που διαβάζουμε «Μην ανησυχείς», η τρίτη που διαβάζουμε «Με ευγνωμοσύνη», η τέταρτη που διαβάζουμε «Κάνε τα καθήκοντά σου πλήρως», η πέμπτη που διαβάζουμε «Να είσαι ευγενικός με τους άλλους».
Αυτές είναι πραγματικά υψηλές διδασκαλίες για την καλλιέργεια και την πειθάρχηση που συμφωνούν με τις μεγάλες διδασκαλίες των αρχαίων σοφών. Ο Sensei ονόμασε αυτές τις διδασκαλίες «μυστική μέθοδο για να προσκαλέσεις την ευτυχία» και «θαυματουργό φάρμακο που θεραπεύει όλες τις ασθένειες», αναλογιστείτε πόσο εξαιρετικές ποιότητες κατέχουν οι διδασκαλίες αυτές. Επιπλέον, όσον αφορά τη διδασκαλία, αυτή πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απλή γίνεται, και όχι εξεζητημένη.
Ακόμη ένα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι στη διάρκεια του καθιστού και σιωπηλού διαλογισμού Gassho και την απαγγελία των Πέντε Αρχών, πρωί και βράδυ, καλλιεργείται ο καθαρός και υγιής νους και γίνεται πράξη στην καθημερινή ζωή. Για αυτόν τον λόγο το Reiho είναι τόσο εύκολο να το αποκτήσει κανείς.
Τελευταία η πορεία του κόσμου έχει αλλάξει και σημειώθηκε μια μεγάλη στροφή στη σκέψη. Ευτυχώς με την διάδοση του Reiho, θα υπάρξουν και άλλες πολλές που θα συμπληρώσουν την πορεία του κόσμου, και τον νου των ανθρώπων. Πώς είναι δυνατόν άλλωστε να αποσκοπεί μόνο στην θεραπεία χρόνιων ασθενειών και μακροχρόνιων προβλημάτων;
Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι έγιναν μαθητές του Sensei. Οι ηλικιωμένοι μαθητές που ζούσαν στο Τόκιο συγκεντρώνονταν στο Dojo και συνέχιζαν το έργο (του Sensei ) και όσοι ζούσαν στις γύρω περιοχές διέδιδαν και αυτοί τις διδασκαλίες. Παρότι ο Sensei δεν ζει πια, το Reiho πρέπει να συνεχίσει να διαδίδεται ευρέως στον κόσμο για πολλά χρόνια. Ω, πόσο διαπρεπής και σπουδαίος είναι ο Sensei που προσφέρει τις διδασκαλίες στον έξω κόσμο, μετά τη δική του εσωτερική φώτιση.
Πρόσφατα οι φίλοι μαθητές του συμφώνησαν να αναγείρουν μια επιμνημόσυνη πλάκα στο κοιμητήριο του Ναού Saihoji , στο Toyotama-gun , για να τιμήσουν και να απαθανατίσουν τις αξίες του, και ζήτησαν από εμένα να αναλάβω τη σύνταξη του κειμένου. Υποκλινόμενος βαθιά μπροστά στο μεγαλείο του Sensei, και χαρούμενος για τις φιλικές σχέσεις δασκάλου/μαθητή, και μεταξύ των φίλων μαθητών, μου ήταν αδύνατο να αρνηθώ την παράκληση, και έτσι έγραψα μια
σύνοψη με την ελπίδα να υπενθυμίζει στους ανθρώπους στο μέλλον να τον σέβονται με ευλάβεια!
Φεβρουάριος, 2ο έτος Sowa (1927 μ.Χ.)
Σύνταξη: Okada Masayuki, Δρ. Λογοτεχνίας, Ju-sanmi,(υφιστάμενος 3ου Βαθμού ), Kun-santo 3ο Τάγμα της Τιμής.
Καλλιγραφία: Ushida Juzaburo, Υποναύαρχος, Ju-yonmi Υφιστάμενος 4ης Τάξης, 3ο Τάγμα της Τιμής, Διακεκριμένη υπηρεσία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου